// Servis automatskih menjača

Klapna gasa

Klapna gasa

U motoru sa unutrašnjim sagorevanjem ubrzanje je sredstvo za kontrolu snage regulisanjem količine goriva ili vazduha koji ulaze u motor. Kontrolu snage motora koristi vozač preko papučice gasa ili gasa. 
Kada vozač pritisne papučicu gasa, zaklopka se otvara, omogućavajući tako većoj količini vazduha da dođe do motora, povećavajući njegovu snagu. Kada vozač skine nogu s papučice gasa, automobil usporava, usisni poklopac se zatvara i time je ograničena količina vazduha i goriva.
Za vozila opremljena elektronskim sistemom za ubrzanje, prigušivačem upravlja upravljačka jedinica motora (ECU).
Kada vozač pritisne papučicu gasa, određeni senzori šalju podatke ECU-u i on prima zaklopku prateći primljene podatke, u zavisnosti od aktiviranja papučice gasa.

Klapna gasa

TVA – Throttle Valve Actuator – Klapna gasa umanjuje vibracije prilikom gašenja motora i pomaže funkcionisanje EGR ventila.
Klapna gasa nema značajnu funkciju u radu dizel motora i može biti isključena prilikom mehaničkih izmena konfiguracije motora ili kao povoljnije i trajno rešenje u slučaju kvara na klapni.
Neka vozila imaju konstantnih problema sa klapnama koje se nalaze u usisnoj grani. Za vlasnike vozila koji ne žele previše da troše novac a imaju grešku klapne gasa na instrument tabli postoji mogućnost gašenja klapni, pri čemu se vrši reporogramiranje centralne jedinice tako da vrednost sa klapni više ne uzima kao parametar, tzv isključivanje klapne ili TVA off. Efikasnost motora se na ovaj način vraća u normalu.

U našem servisu AC Lukić vršimo softversku eliminaciju klapne gasa - TVA OFF na svim evropskim, koreanskim i japanskim vozilima brzo i efikasno!

// Servis automatskih menjača

Novosti sa bloga.

FORD - problem sa PowerShift menjačima

FORD - problem sa PowerShift menjačima

Kompanija Ford se suočila i sa grupnim tužbama i istragama o prevari u Sjedinjenim Državama, Australiji i Kanadi zbog PowerShift menjača kao neispravnog i potencijalno opasnog u Ford Focusu, Ford Fiesti i Ford EcoSport.

  • 05. Februar 2023.
NISSAN problem sa CVT menjačem

NISSAN problem sa CVT menjačem

Nissan-ov automatski menjač CVT što je akronim za kontinualno varijabilni menjač važio je za jedan od najnaprednijih sistema prenosa na tržištu. Uprkos početnom entuzijazmu, mnogi vlasnici Nissan vozila  susreli su se sa brojnim problemima što je rezultiralo sa više grupnih tužbi i žalbi...

  • 14. Decembar 2022.
Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

VW grupacija je zbog kvara na 7-stepenom DSG menjaču 2019. godine povukla 80.000 automobila sa tržišta Australije marke Volksvagen, Audi i Škoda – drugi put u 6 godina! Taj opoziv uključivao je 62.000 Volksvagena, 14.000 Audija i 4.500 Škoda.

  • 16. Novembar 2022.