// Servis automatskih menjača

EGR off

EGR off

Poput DPF-a i EGR ima ulogu da smanji zagađenje životne sredine. Za razliku od DPF-a EGR je počeo da se primenjuje još na EURO 2 dizel motorima i ima ga u skoro svakom turbo dizelu posle 1998. godine. Dakle EGR ima ulogu da smanji zagađenje tako što će deo izduvnih gasova vratiti ponovo na sagorevanje u motor. Ne uvek istu količinu izduvnih gasova.

Na početku upotrebe EGR ventil je bio kontrolisan mehaničkim vakuumom sa usisne grane. Kasnije je zamenjen elektroventilom koji kontroliše motorni računar ECU. Zatim je dobio kontrolu pozicije. A na najnovijim modelima postoje dva EGR ventila. Kada je automobil nov a EGR ispravan njegov rad ne utiče negativno na performanse motora. Međutim vremenom EGR se zaprlja od čađi iz izduva i prestane da funkcioniše kako treba. Motor počinje sve više da gubi snagu, dešavaju se trzanja na niskim obrtajima a često se dogodi i da ne može da upali. I kada radi ispravno EGR ne radi u korist motora niti performansi. Zapravo radi na štetu. Dovoljno vam je jasno da kad motor umesto hladnog svežeg vazduha bogatog kiseonikom na usis dobija zagađeni vreli dim, da to ne doprinosi boljem radu. Vremenom se u usisnoj grani, glavi motora i oko ventila taloži garež pomešana sa uljnim isparenjima što samo smanjuje količinu vazduha koji dolazi u motor. EGR ima i jednu korisnu sekundarnu ulogu. A to je zagrevanje rashladne tečnosti. Kad je niska temperatura izduvni gasovi preko razmenjivača toplote kroz koje prolazi rashladna tečnost podižu temperaturu iste. To ne znači da motor bez EGR-a neće grejati u takvoj situaciji već će temperaturu nešto sporije dostizati. Vremenski upoređivano razlike su neznatne. Ali ima i motora kod kojih je primetno značajno sporije postizanje radne temperature nakon gašenja EGR-a.

EGR off

Da li je preporučljivo isključiti EGR ventil?

EGR ventil se često isključuje u vidu trajnog rešenja nakon blokiranja protoka izduvnih gasova. Ovo je trajno rešenje, greška se više nikad ne pojavljuje a problem je trajno rešen. Softversko gasenje, brisanje, isključivanje već kako ko naziva , kada se uradi profesionalnim softverima je trajno bezedno resenje.

Preporučeno je u redovnim intervalima kontrolisati rad i ispravnost EGR ventila, kao i pravovremeno ultra-zvučno čišćenje naslaga.

U našem servisu AC Lukić vršimo softversku eliminaciju greške EGR ventila na svim evropskim, koreanskim i japanskim vozilima brzo i efikasno!

// Servis automatskih menjača

Novosti sa bloga.

FORD - problem sa PowerShift menjačima

FORD - problem sa PowerShift menjačima

Kompanija Ford se suočila i sa grupnim tužbama i istragama o prevari u Sjedinjenim Državama, Australiji i Kanadi zbog PowerShift menjača kao neispravnog i potencijalno opasnog u Ford Focusu, Ford Fiesti i Ford EcoSport.

  • 05. Februar 2023.
NISSAN problem sa CVT menjačem

NISSAN problem sa CVT menjačem

Nissan-ov automatski menjač CVT što je akronim za kontinualno varijabilni menjač važio je za jedan od najnaprednijih sistema prenosa na tržištu. Uprkos početnom entuzijazmu, mnogi vlasnici Nissan vozila  susreli su se sa brojnim problemima što je rezultiralo sa više grupnih tužbi i žalbi...

  • 14. Decembar 2022.
Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

VW grupacija je zbog kvara na 7-stepenom DSG menjaču 2019. godine povukla 80.000 automobila sa tržišta Australije marke Volksvagen, Audi i Škoda – drugi put u 6 godina! Taj opoziv uključivao je 62.000 Volksvagena, 14.000 Audija i 4.500 Škoda.

  • 16. Novembar 2022.