// Servis automatskih menjača

DPF off

DPF off

Šta je DPF filter?

DPF – Diesel Particulate Filter – Filter čestica dizela  je deo izduvne grane na savremenim dizel vozilima namenjen kontroli zagađenja i očuvanju životne sredine. Svrha mu je da smanji emisiju štetnih izduvnih gasova tako što čestice čađi zadržava u sebi kada se automobil vozi na kratkim relacijama i kada je temperatura izduvnih gasova niska. Sve to da bi te čestice kada se za to stvore uslovi sagorevao na daleko većoj temperaturi. Veća temperatura se postiže izmenom načina ubrizgavanja goriva (t.z.v. regeneracija). Sve se to događa potpuno automatizovano i bez potrebe da vozač bilo šta radi. Taj proces sagorevanja čestica čađi naziva se regeneracija, i ona se odvija praktično stalno kada postoje uslovi za to. Odnosno kada je način vožnje takav da se stvara dovoljna temperatura za sagorevanje čestica čađi. Međutim ako se automobil vozi pretežno na kratkim relacijama i niskim obrtajima čestice se gomilaju u DPF filteru. Kada količina prikupljenih čestica čestica pređe određeni nivo sistem tzv. aktivnom regeneracijom pokušava da sagori nagomilane čestice tako što ubrizgava dodatne količine goriva. I za ovu regeneraciju su neophodni određeni uslovi a ako se oni ne stvore ili kratko traju nagomilavanje čestica se nastavlja sve do trenutka kada vam na instrument tabli ispiše grešku da je DPF previše zapušen. Zajedno sa ispisvanjem greške često ide i nagli gubitak snage (tzv. safe ili limp mod ), automobil praktično ne može da pređe 3000 obrtaja.

DPF off

Da li je preporučljivo isključiti DPF filter?

DPF filter se često isključuje u vidu trajnog rešenja nakon blokiranja protoka izduvnih gasova. Ovo je trajno rešenje, greška se više nikad ne pojavljuje a problem je trajno rešen. Softversko gasenje, brisanje, isključivanje već kako ko naziva , kada se uradi profesionalnim softverima je trajno bezedno resenje.

Nakon isključivanja DPF filtera smanjuju se rizici po motor i turbinu. Motor trpi manje opterećenje zahvaljujući rasterećenom protoku izduvnih gasova. Obezbeđuju se uslovi za duži radni vek motora. Smatra se da su kvarovi EGR ventila i turbine učestaliji na vozilima sa DPF filterom.

U našem servisu AC Lukić vršimo softversko uklanjanje greške - DPF off bezbedno i stručno na najsavremenijoj opremi, na svim evropskim, koreanskim i japanskim vozilima!

// Servis automatskih menjača

Novosti sa bloga.

FORD - problem sa PowerShift menjačima

FORD - problem sa PowerShift menjačima

Kompanija Ford se suočila i sa grupnim tužbama i istragama o prevari u Sjedinjenim Državama, Australiji i Kanadi zbog PowerShift menjača kao neispravnog i potencijalno opasnog u Ford Focusu, Ford Fiesti i Ford EcoSport.

  • 05. Februar 2023.
NISSAN problem sa CVT menjačem

NISSAN problem sa CVT menjačem

Nissan-ov automatski menjač CVT što je akronim za kontinualno varijabilni menjač važio je za jedan od najnaprednijih sistema prenosa na tržištu. Uprkos početnom entuzijazmu, mnogi vlasnici Nissan vozila  susreli su se sa brojnim problemima što je rezultiralo sa više grupnih tužbi i žalbi...

  • 14. Decembar 2022.
Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

VW grupacija je zbog kvara na 7-stepenom DSG menjaču 2019. godine povukla 80.000 automobila sa tržišta Australije marke Volksvagen, Audi i Škoda – drugi put u 6 godina! Taj opoziv uključivao je 62.000 Volksvagena, 14.000 Audija i 4.500 Škoda.

  • 16. Novembar 2022.