// Servis automatskih menjača

ZF

ZF

ZF Friedrichshafen AG je plasirao prvi devetostepeni automatski menjač dizajniran posebno za automobile sa prednjim i pogonom na sva četiri točka. Nazvan 9HP, prenos obećava do 16% smanjenje potrošnje goriva u odnosu na trenutnu šestostepenu automatiku. Dalje, menjač je vrlo prilagodljiv i može da radi sa motorima koji imaju integrisan start/stop sistem, hibridni pogonski mehanizam i sa automobilima sa pogonom na sva četiri točka.
Prenos se može upariti sa motorima koji imaju obrtni momenat u rasponu od 280 do 480 Nm, čime se obuhvata masivna zbirka vozila u današnjoj auto industriji.

ZF u svom prozvodnom poirtfoliu ima: 5HP, 6HP, 8HP i pomenuti najnoviji 9HP menjač.

ZF

Novi ZF 9HP automatski menjač sa 9 stepena prenosa je namenjen za upotrebu u automobilima sa poprečno ugrađenim motorima, a bazira se na ZF tehnologiji upravljanja koja je izvorno razvijena za ZF 8HP menjač. U poređenju sa klasičnim automatskim menjačem sa šest stepeni prenosa dobijen je ukupni prenosni odnos od 9,3 sa malim koracima između stepeni prenosa. To smanjuje potrebu za većim okretajima motora, a time štedi gorivo. Osim toga, najniži prenosni odnos je manji nego u 6-stepenom menjaču, pa je time i bolji za off-road upotrebu. Efikasnost menjača je veća od 97 posto u svim stepenima prenosa.
Upravljačka jedinica ima u potpunosti integrisan modul sa svim senzorima, aktuatorima i potrebnom elektronikom.
9HP koristi modularni dizajn i programski upravljački sklop što omogućava da se menjač ugradi u automobil bez zahteva za značajnim promenama. Iako je 9HP šest milimetara duži od 6-stepenog menjača, ima 7.5 kg manje. Smanjenje mase je postignuto korišćenjem planetarnog seta zupčanika sa devet brzina, četiri jednostavna seta zupčanika i šest elemenata za promenu prenosnog odnosa. Pretvarač momenta smanjuje vibracije i izoluje oscilacije pa je osigurana ugodna vožnja. Kako bi se smanjili hidraulički gubici, koriste se različiti sistemi za prigušivanje kako bi se ´lock-up´ spoja mogao zatvoriti već pri niskim brzinama. Raznovrsne metode prigušivanja osiguravaju optimalno prilagođavanje za različite motore sa unutrašnjim sagorevanjem.
Inovativna koncepcija menjača omogućava menjaje više stepeni prenosa u jednom koraku.

Vrste kvarova kod ZF menjača:

Sve vrste kvarova i kod 5HP, 6HP, 8HP, 9HP potiču od istrošenosti konvertera i čaura ZF automatskog menjača, nakon čega dolazi do ozbiljnijih kvarova.

// Servis automatskih menjača

Novosti sa bloga.

FORD - problem sa PowerShift menjačima

FORD - problem sa PowerShift menjačima

Kompanija Ford se suočila i sa grupnim tužbama i istragama o prevari u Sjedinjenim Državama, Australiji i Kanadi zbog PowerShift menjača kao neispravnog i potencijalno opasnog u Ford Focusu, Ford Fiesti i Ford EcoSport.

  • 05. Februar 2023.
NISSAN problem sa CVT menjačem

NISSAN problem sa CVT menjačem

Nissan-ov automatski menjač CVT što je akronim za kontinualno varijabilni menjač važio je za jedan od najnaprednijih sistema prenosa na tržištu. Uprkos početnom entuzijazmu, mnogi vlasnici Nissan vozila  susreli su se sa brojnim problemima što je rezultiralo sa više grupnih tužbi i žalbi...

  • 14. Decembar 2022.
Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

VW grupacija je zbog kvara na 7-stepenom DSG menjaču 2019. godine povukla 80.000 automobila sa tržišta Australije marke Volksvagen, Audi i Škoda – drugi put u 6 godina! Taj opoziv uključivao je 62.000 Volksvagena, 14.000 Audija i 4.500 Škoda.

  • 16. Novembar 2022.