// Servis automatskih menjača

Automatski menjači

Automatski menjači

Remont i popravka automatskih menjača

Vršimo remont i popravku SVIH TIPOVA AUTOMATSKIH menjača, uz najsavremeniju kompjutersku dijagnostiku. Svojim dugogodišnjim iskustvom i stručnošću, naš tim servisera garantuje kvalitetnu i profesionalnu popravku. 

Automatski menjači


Servis automatskih menjača

Redovan servis automatskih menjača podrazumeva zamenu ulja i zamenu filtera ulja automatskog menjača. Ovaj servis spada u važne periodične intervencije i neophodno je odraditi ga u predviđenom intervalu. U pojedinim slučajevima potrebno je odraditi i ispiranje od naslaga koje mogu uzrokovati nepravilnosti u radu automatskih menjača. Preventivnim servisom se mogu sprečiti ozbiljni i veoma skupi kvarovi.

Prednosti redovnog servisa su:

  • Brza i tačna promena brzina
  • Poboljšana udobnost vožnje
  • Zaštita od preranog habanja
  • Održavanje vrednosti i funkcije menjača
  • Jeftinija opcija u odnosu na popravku

Automatski menjači

Ispiranje automatskih menjača

Ispiranje automatskih menjača se preporučuje kao prvi korak ka rešavanju problema u radu. Usled taloženja nečistoća, mogu da se stvore naslage koje onemogućavaju normalan rad automatskog menjača. Time se komponente brže troše, brzine se teže menjaju, skraćuje se radni vek i stvaraju se uslovi za teže i skupe kvarove.

Preporučljivo je preventivno uraditi ispiranje menjača prilikom svake zamene ulja kao i pri kupovini polovnog vozila, ukoliko nemate podatak da li je i kada ulje menjano.

Zamena filtera ulja automatskih menjača

U redovan servis može da se uvrsti i zamena filtera ulja automatskog menjača ukoliko je moguće zameniti filter bez skidanja ili rasklapanja menjača.

 

// Servis automatskih menjača

Novosti sa bloga.

FORD - problem sa PowerShift menjačima

FORD - problem sa PowerShift menjačima

Kompanija Ford se suočila i sa grupnim tužbama i istragama o prevari u Sjedinjenim Državama, Australiji i Kanadi zbog PowerShift menjača kao neispravnog i potencijalno opasnog u Ford Focusu, Ford Fiesti i Ford EcoSport.

  • 05. Februar 2023.
NISSAN problem sa CVT menjačem

NISSAN problem sa CVT menjačem

Nissan-ov automatski menjač CVT što je akronim za kontinualno varijabilni menjač važio je za jedan od najnaprednijih sistema prenosa na tržištu. Uprkos početnom entuzijazmu, mnogi vlasnici Nissan vozila  susreli su se sa brojnim problemima što je rezultiralo sa više grupnih tužbi i žalbi...

  • 14. Decembar 2022.
Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

Problemi sa DSG 7-stepenim menjačem 0AM

VW grupacija je zbog kvara na 7-stepenom DSG menjaču 2019. godine povukla 80.000 automobila sa tržišta Australije marke Volksvagen, Audi i Škoda – drugi put u 6 godina! Taj opoziv uključivao je 62.000 Volksvagena, 14.000 Audija i 4.500 Škoda.

  • 16. Novembar 2022.